‘Hoe kon ik loslaten waar anderen mij zo om waardeerden’.

Even wat rechtzetten! Niet om me te verantwoorden maar wel om te laten zien dat ik lange tijd in twee werelden heb geleefd. Dat wat ik aan de buitenkant liet zien en dat waarvan ik dacht dat ik aan buitenkant niet kon laten zien om legitieme redenen en redenen die zo in mij geconditioneerd waren dat het even geduurd heeft voordat ik mezelf daarvan heb kunnen bevrijden. Het is ook goed om te weten dat mijn omgeving zowel privé als werk vooral mij bekrachtigde in wat ik aan de buitenkant liet zien waardoor de gevangenis van binnen groter werd. Hoe kon ik loslaten waar anderen mij zo om waardeerden. 

Nu kan ik de kwaliteiten ontwikkelt tijdens mijn overlevingstocht inzetten wanneer ik ze nodig heb. Kan ik het leven ontvangen wetende dat ik balans kan aanbrengen tussen geven en ontvangen, onafhankelijkheid en afhankelijkheid, donder en licht, boosheid en blijheid en alle andere dualiteiten die je kunt bedenken. Nu kan ik zijn met mezelf in het contact met de ander zonder eruit te stappen, zonder aan mezelf voorbij te gaan en net als iedereen is ook dat een proces van vallen, bewust worden, opstaan en opnieuw kiezen. 

Van buiten: 

 • 20 jaar bedrijfsleven
 • 10 jaar op directie- en bestuursniveau 
 • Succes = gelijk aan erbij horen, hard werken
 • 2,5 ton per jaar omzet
 • Hoog klanttevredenheidscijfer 
 • Hoog verantwoordelijkheidsgevoel
 • Sporten en er goed uitzien
 • Alles op orde en voor elkaar
 • Weet wat ze wil
 • Bezig zijn voor en met anderen

Van binnen:

 • Angst voor gevoelens zoals leegte, somberheid, verdriet
 • Frustratie en hoog gevoel van onrechtvaardigheid
 • Bang om door de mand te vallen
 • Bang om te falen
 • Veroordelend naar mezelf
 • Vergelijken met anderen
 • Alleen en onbegrepen voelen
 • Afgesneden gevoel

Liet zich zien in:

 • Doorgaan – Grenzeloosheid
 • Altijd ‘aan’ staan
 • Uitgeput op de bank
 • Geen zin in dingen
 • Periodes van depressie en paniek
 • Fysieke verklaarbare EN onverklaarbare klachten 

Ondertussen:

 • Voelen er is meer
 • Dit wil ik niet meer
 • Is dit het

Zoeken:

 • In opleiding, training en coaching
 • Naar adviezen van anderen
 • Kijken wat anderen doen
 • Nog meer aandacht naar relaties en werk
 • Heel veel geld investeren in readings, healings etc.  

Hoe dan?

Weer leren luisteren naar jezelf, eerlijk kijken naar jezelf en de moed hebben om vanuit nieuwsgierigheid te onderzoeken wat de reden is dat je je verloren voelt in jezelf en de buitenwereld. 

Liefs,

Ik, ondernemer, krachtige vrouw, onzeker meisje, rebellerende dochter, zorgzame moeder, ondeugende minnares en vechter voor vrijheid.

Volg haar op Instagram @bconnectedbyanneliek 
Klik hier voor een connectieverzoek. 

Anneliek van der Heijden (1979) schrijft vanuit haar expertise, ervaring en de ontmoeting met anderen. Als leiderschapscoach, schrijver, trauma-expert en ervaringsdeskundige geeft zij woorden aan datgene wat voor velen niet in woorden te vangen is. Na jarenlange ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en trauma leeft zij voor het zichzelf bevrijden van oude conditioneringen om zo weer in verbinding met zichzelf te komen. Zij inspireert, steunt en begeleidt anderen in zichzelf bevrijden om weer regie te ervaren in leven en werk.

#Persoonlijkegroei #Leiderschap #Zelfontwikkeling #Ontwikkelen #IZR