Het belang van Trauma Informed Leadership.

Trauma Informed Leadership (TIL) gaat onder andere over het begrijpen van wat er in jou en in contact met anderen gebeurt. Het is gebaseerd op het begrip dat trauma invloed heeft op ons gedrag, onze emoties en onze relaties met anderen. 

Trauma Informed Leadership gaat over het erkennen van het feit dat deze gebeurtenissen invloed hebben op ons leven en ons gedrag, en dat het belangrijk is om deze impact te begrijpen om beter te kunnen functioneren als leider, professional en mens.

Begrijpen wat er in jou gebeurt, biedt steun doordat je weet dat je niet alleen bent en niet raar bent. Het begrijpen van wat er in anderen gebeurt, biedt steun doordat je empathie kunt tonen en begrip kunt hebben voor hun gedrag en emoties. Dit kan leiden tot een betere communicatie, samenwerking voor zowel werk- als privé relaties. 

Een ander belangrijk aspect is het verminderen van stress. Het begrijpen van wat er in jou gebeurt, kan helpen om stress te verminderen. Door inzicht te hebben in jezelf, vergroot je je keuzevrijheid om te handelen naar wat goed is voor jou. Dit kan je helpen om beter om te gaan met stressvolle situaties op het werk en in je privéleven.

Het is belangrijk om te begrijpen dat Trauma Informed Leadership geen quick-fix oplossing is, zoals veel dingen die aan het hart gaan dat niet zijn. Het vraagt tijd, toewijding en zelfonderzoek. Het zelf gaan leren lezen van je leven is van belang om meer regie te ervaren in je leven, je relaties en de keuzes die je maakt in werk. Niet meer die overweldiging voelen in het contact met anderen waardoor zelftwijfel om de hoek komt kijken.

Een mooie ingang om te beginnen met zelfonderzoek is om te reflecteren op de triggers die in je dagelijks leven voorbij komen. Waar reageer jij op? Waar ga je van aan? Wat roept dit bij je op? En kun je al voelen of dit van nu is of dat er mogelijk pijn, verdriet, angst meekomt uit eerdere ervaringen. Het begrijpen van je triggers en reacties is van essentieel belang in het contact met anderen. Het kan je helpen om beter om te gaan met stressvolle situaties op het werk en in je privéleven.

Gabor Mate legt in onderstaand filmpje het principe van een ‘trigger’ uit en benadrukt het belang van zelfonderzoek ipv te focussen op de trigger of de ander. Het gaat erom dat je je bewust wordt van je reacties en emoties en dat je leert hoe je hiermee om kunt gaan. Het vergroten van je inzicht in jezelf en anderen is de basis van trauma informed leadership. In mijn werk gebruik ik dit vaak wanneer mensen niet begrijpen waarom ze zo heftig reageren op iets. 

Als leider of professional is het belangrijk om trauma informed te zijn zodat er meer begrip ontstaat voor de reacties van anderen en jezelf. Door trauma informed te zijn, kun je betere beslissingen nemen, empathischer zijn en betere relaties opbouwen met jezelf en anderen.

Liefs,

Ik, ondernemer, krachtige vrouw, onzeker meisje, rebellerende dochter, zorgzame moeder, ondeugende minnares en vechter voor vrijheid.

Volg haar op Instagram @bconnectedbyanneliek 
Klik hier voor een connectieverzoek. 

Anneliek van der Heijden (1979) schrijft vanuit haar expertise, ervaring en de ontmoeting met anderen. Als leiderschapscoach, schrijver, trauma-expert en ervaringsdeskundige geeft zij woorden aan datgene wat voor velen niet in woorden te vangen is. Na jarenlange ervaring op het gebied van leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en trauma leeft zij voor het zichzelf bevrijden van oude conditioneringen om zo weer in verbinding met zichzelf te komen. Zij inspireert, steunt en begeleidt anderen in zichzelf bevrijden om weer regie te ervaren in leven en werk.

#Persoonlijkegroei #Leiderschap #Zelfontwikkeling #Ontwikkelen #IZR