Programma Leading Change

Speciaal voor leiders in organisaties, professionals en zelfstandigen

We bieden je de gelegenheid om vier dagen intensief met experts te werken aan jouw verandervraagstuk. Je loopt vast in de verandering, zoekt sparring om een vervolgstap te zetten in de verandering of staat aan de vooravond en wil je veranderplannen nog eens toetsen door met experts en collega’s te sparren, inspiratie op te doen en te leren van anderen.

Programma Leading Change

Leading Change: een kort en intensief programma waarin de pijlers leiderschap en verandering centraal staan. De belangrijkste vraag tijdens de driedaagse en coaching is waar uw organisatie in de verandering staat, welke vervolgstap nu noodzakelijk is en wat dit vraagt van u als veranderaar.

Na afloop weet u hoe u uw impact als leider van de verandering kunt vergroten: door te reflecteren op uw gedragspatronen, bewust te zijn waar de oorsprong van deze patronen ligt en op welke wijze deze wel of niet effectief voor u en uw vraagstuk zijn. Leading change by leading yourself! Tijdens de driedaagse en coaching:

  • Onderzoekt u welke veranderstrategieën in uw geval het meest effectief zijn.
  • Maakt u een plan om de verandering te vertalen naar de dagelijkse praktijk van uw medewerkers en zo te laten landen in de organisatie.
  • Scherpt u uw veranderredenering aan, zodat u weet welke passende interventies u wilt inzetten.
  • Slaat u eindelijk de brug van denken naar doen en van idee naar praktijk.

Na afloop weet u hoe u uw impact als leider van de verandering kunt vergroten: door te reflecteren op uw gedragspatronen, bewust te zijn waar de oorsprong van deze patronen ligt en op welke wijze ze wel of niet effectief voor u en uw vraagstuk zijn. Leading change by leading yourself!

Download brochure Aanmelden

Dag1: Een veranderredenering

Aan de hand van het vier ballenmodel dat in het boek De kunst van veranderen is gepresenteerd, gaan we aan de slag met uw casus. Allereerst ontwikkelen we een samenhangend veranderidee en helpen we elkaar bij het opstellen van de veranderredenering. Daarbij besteden we juist ook aandacht aan de dilemma’s uit uw veranderpraktijk. Immers, het veranderidee dient niet alleen rationeel inhoudelijk te kloppen. Het moet ook emotioneel betekenisvol zijn voor uw medewerkers en managers.

Dag 2: Het veranderproces

Het veranderidee (een nog onbewezen praktijk) moet landen in de werkelijke wereld van mensen die soms al jaren met elkaar (samen)werken. In die werkelijke wereld doen zich patronen voor die in het verleden functioneel zijn gebleken; een evidence basedpraktijk.

Het is van belang om die patronen in beeld te brengen en op basis daarvan passende interventies te kiezen. Hoe zorgen we dat het idee wordt begrepen? En hoe interveniëren we relatie voor relatie steeds dieper in het organisatienetwerk? Net zo lang totdat het idee duurzaam in nieuwe organisatiepatronen is verankerd.

Dag 3: Persoonlijk leiderschap

In het veranderproces wordt het spannend. Een verandering geeft gedoe, anders verandert het niet. Ook voor u persoonlijk, als leider, is het van belang te weten wat er met u gebeurt als het spannend wordt. Soms staan die patronen de verandering in de weg.

We gaan uw patronen verkennen en onderzoeken waar de oorsprong van de patronen ligt, om vanuit daar te experimenteren met ander gedrag. Want daar waar de verandering stokt, wordt soms een thema dat al langer met u meegaat wakker gekust. Soms moeten we daarvoor helemaal terug naar uw gezin van herkomst. We zoeken zo het snijvlak tussen taak- (casus) en liefdessysteem en gebruiken daarvoor systemisch werken als ingang. Zo geven we invulling aan het motto ‘leading change by leading yourself!’

Coaching

U komt uit de driedaagse met een plan om de verandering een stap verder te helpen. Daarin speelt u zelf een cruciale rol. In de persoonlijke (Skype-) coaching bespreken we de eerste resultaten en ervaringen en stellen we de plannen eventueel bij. Zo ondersteunen wij u bij de eerste stappen, vaak zijn dat de lastigste stappen om te zetten. We hebben contact op de manier die u het prettigst vindt: via telefoon, Skype of face-to-face.

Changeday (terugkomdag, binnen 2 maanden)

Deze dag staat in het teken van oogsten, het delen van de eerste ervaringen. Die ervaringen hebben ongetwijfeld ook weer nieuwe vragen opgeroepen. Verdiepingsvragen over de casus, maar ook over uzelf als veranderaar. We reflecteren op de verschillende ervaringen, monitoren het veranderproces en stellen de plannen eventueel bij. En we blikken vooruit op de vervolgstappen. Want alleen door vast en vol te houden, wordt de verandering duurzaam.

Aanmelden

Voor dit programma hebben we gekozen voor het Lloyd Design Hotel Amsterdam. Een exclusieve plek, waar iedereen zich thuis kan voelen en afstand kan nemen van de dagelijkse omgeving. We streven naar een mooie mix van formeel en informeel samenzijn.

Summercourse 2019

We starten op woensdag 28 augustus om 13:00 uur en ronden de driedaagse met een borrel af op vrijdag 30 augustus. In totaal gaan we 9 dagdelen met elkaar aan het werk. Op 13 november ontmoeten we elkaar tijdens de Changeday en kijken we gezamenlijk terug op de tussenliggende periode. En kijken we vooruit welke concrete stappen nog gezet kunnen worden.

Prijs: € 2479,- (excl. btw). Dat is:

  • Inclusief dagarrangement.
  • Een exemplaar van het boek De Kunst van Veranderen van Marco de Witte en Jan Jonker, met bijbehorend werkboek).
  • Exclusief overnachting. Met het Lloyd Hotel is een kortingsarrangement afgesproken om het overnachten betaalbaar te houden.

Indien u op een later moment wil deelnemen aan het programma, begin 2019 starten we weer een groep.

Ook daarvoor kunt u zich via onderstaande knop aanmelden.

Aanmelden

Uw vaste begeleiders tijdens dit programma zijn Marco de Witte en Anneliek van der Heijden. Ook andere begeleiders, ieder met een eigen expertise, worden uitgenodigd om tijdens de driedaagse aan te sluiten.

Wilt u meer lezen over Marco en/ of Anneliek kijk dan op hun professionele profiel op Linkedin of op hun persoonlijke pagina.

profielfoto-anneliek

Anneliek van der Heijden

Persoonlijke motto:
‘Leading change by leading yourself’

Meer over Anneliek leest u op deze pagina.
profielfoto-marco

Marco de Witte

Persoonlijk motto:
‘It is easier to act yourself into new ways of thinking, than think yourself in new ways of action!’

Wilt u meer over Marco weten, kijk dan op zijn website.

Graag nodigen wij u uit om in te schrijven via de onderstaande knop. Wij nemen dan contact met u op voor een korte kennismaking en bespreken of het programma aansluit op uw behoeften.

Heeft u vragen, twijfels misschien: neem ook dan contact met ons op. Dan kunnen wij samen uw vraag onderzoeken en kijken of dit programma u verder gaat helpen bij het zetten van de vervolgstap in uw verandervraagstuk.

Aanmelden Contact opnemen

Klanten waar wij met trots mee samenwerken

cz-logo enexis-logo jumbo-logo leolux-logo szr-logobam-logo

Schrijf je in voor ‘Food to Inspire’

#Foodforthought

Wil je meteen naar blogs die aanzetten tot nadenken over hoe jij leiderschap neemt in leven en werk.

Klik dan hier!

Wil je me persoonlijk spreken in een Skype?

Laat hier een berichtje achter.