Blog

Leading Change by Leading Yourself

Leading Change by Leading Yourself is me op het lijf geschreven. Dit is de kern vanuit waar ik leef en werk. Het is de overtuiging dat veranderen begint bij jezelf kennen. Een leider is vooral mens. Leiderschap gaat over jezelf, over anderen inspireren, richting geven en van daaruit de ander meenemen. Ik geloof niet in ‘leiding geven op inhoud’ maar des te meer in ‘wie ben ik als leider, hoe sta ik in de verandering en hoe verhoudt ik me tot anderen.’ Dus: Leading Change by Leading Yourself. 
Als geen ander, heb ik ervaren hoeveel regie je (terug) krijgt over je leven en werk, als je bewust keuzes kunt maken, omdat je je bewuster bent van jezelf en datgene wat je gevormd heeft. Leiders met wie ik samenwerk, ervaren verandering in hun leiderschapsgedrag maar ook in hoe zij in hun leven keuzes maken. In plaats van de verandering alleen bij hun team neer te leggen, bij het hoger management of bij de ontwikkelingen in de markt, zijn zij naar zichzelf gaan kijken.
Ook ik probeerde net als iedereen, de omgeving of anderen te veranderen. Terwijl het veranderen van context, niet maakte dat ik me van binnen beter ging voelen of ik daarmee mijn doel of verlangen kon verwezenlijken. Ik kreeg meer weerstand, meer onrust en ging nog harder werken. Herkenbaar toch? Dat inzicht kwam overigens pas jaren later, toen ik me steeds bewuster werd van mijn patronen, overlevingsmechanismen, maskers.
Als #leiderschapscoach, #life coach lever ik een bijdrage aan het vergroten van het inzicht in jezelf. Je bewuster te worden van wie je bent, wat je gevormd heeft en op welke wijze dit bepalend is in je leven en de keuzes die je maakt. Het verbinden van de buitenwereld aan jouw binnenwereld. Want de buitenwereld is een spiegeling van je innerlijke belevingswereld. 
Leading change by leading yourself gaat over ontdekken wie je in essentie bent, wat je dromen of doelen zijn en je hier van binnenuit aan verbinden. Het van binnen naar buiten brengen van je boodschap. Het steeds meer in verbinding zijn met jezelf maakt dat je steeds beter weet wat je wil, je krachtige keuzes kunt maken, er flow ontstaat en er energie vrij komt in plaats van dat alles wat je onderneemt uiteindelijk energie kost.
#leadingchangebyleadingyourself #lifecoach #managementdevelopment #selfawareness #lifechanges #changestartswithself #leadership #personalcoach #personaldevelopment #bconnectedbyanneliek #photoby Prisca Visser

Als leiderschapscoach deel ik op verschillende manieren ervaringen uit de praktijk, geef ik een inkijk in mijn werk en deel ik inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap nemen bij veranderingen in leven en werk via mijn Instagram account: @bconnectedbyanneliek

Klik hier voor mijn LinkedIn profiel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor ‘Food to Inspire’

#Foodforthought

Wil je meteen naar blogs die aanzetten tot nadenken over hoe jij leiderschap neemt in leven en werk.

Klik dan hier!

Wil je me persoonlijk spreken in een Skype?

Laat hier een berichtje achter.