Inspiratie

Ik wil mijn dochters Kim & Demi laten zien, wat het betekent om persoonlijk leiderschap te nemen in je leven en je eigen pad te bewandelen. Het is voor mij een drijfveer dat mijn dochters, dadelijk werkzaam mogen zijn in organisaties waar meer verbinding is tussen performance en mens of tussen hoofd en hart.

Anderen inspireren om naar zichzelf te kijken en keuzes te maken vanuit zelfinzicht. Ik wil graag een beweging op gang brengen waarin leiders steeds meer van zichzelf laten zien, hun visie uitdragen in verbindingen met anderen en anderen de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen. Ik wil organisaties inspireren om als vanzelfsprekend leiderschapsdialogen te voeren. Leading change, by leading self!

Ik ken de klappen van de zweep in een werkomgeving die veeleisend is.  In een omgeving waar prioriteiten en verwachtingen, rapportagelijnen en budgetten, processen en procedures continu veranderen. Wat gisteren nog goed was, werkt vandaag al niet meer. In mijn leven heb ik al vele persoonlijke veranderprocessen mogen meemaken. Ik kan je zeggen, veranderen is echt niet altijd leuk, maar het verrijkt je leven uiteindelijk enorm. Het biedt je de mogelijkheid om keuzes te maken, je leert jezelf nog beter kennen, je komt steeds beter in verbinding met datgene wat je wil, waar je goed in bent en gaat daar ook richting aan geven. Als kind had ik al een natuurlijke interesse in de complexiteit van waarom we de dingen doen zoals we ze doen, was ik uitstekend in staat om vragen te stellen, voelde ik haarscherp aan wat er in mijn omgeving gebeurde en kon ik daarop anticiperen.

Wist je dat:

  • ik een veranderdagboek heb, waarin ik reflecteer op gebeurtenissen van de dag;
  • ik het liefst tomatensoep eet;
  • ik graag anderen inspireer;
  • ik een boek schrijf over persoonlijk leiderschap;
  • ik graag dans, lees en schrijf.

Met B-Connected wil ik anderen laten ervaren hoe waardevol het is om voortdurend bezig te zijn met je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het je verrijkt en je inzichten geeft die een positief effect hebben op je keuzes, realiseren van je doelen en de verbinding die aangaat met anderen!


Boeken die mij iedere dag inspireren of helpen in het ondersteunen bij vraagstukken in organisaties:

boekWij het volk van de vinders der dingen – Henk van der Honing/ Marcel Douma

Henk van der Honing heeft mij als mens geraakt en weet me nog steeds op de thema’s leiderschap en persoonlijke ontwikkeling te inspireren en aan te zetten tot reflectie. Hij beschrijft in dit boek samen met zijn collega Marcel Douma de drie belangrijkste pijlers van de toekomstige organisaties namelijk: persoonlijk leiderschap, ondernemerschap en verbinding. Boek is hier te koop

boek2De kunst van veranderen – Marco de Witte

“It’s easier to act yourself in new ways of thinking, than think yourself in new ways of action!”

In dit boek wordt een model voor verandermanagement gepresenteerd, waarin vier vragen centraal staan: Waarom?, Wat?, Hoe?, Wie? Ik! Het model helpt mij en mijn klanten iedere keer weer om inzicht en overzicht te creëren in de lastig te managen veranderopgaven die op tafel liggen. Het inspireert me omdat de vragen aan de voorkant hetzelfde zijn, maar het de nodige professionaliteit vraagt om de bijkomende dilemma’s, die je in de praktijk tegenkomt boven tafel te krijgen. De kunst van veranderen is een must have voor iedereen, die in de eigen praktijk aan de slag wil met het bewegen naar de kern van de verandering. Boek is hier te koop

Zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Covey
Kracht van kwetsbaarheid – Brene Brown


Inspiratie filmpjes

Klanten waar wij met trots mee samenwerken

cz-logo enexis-logo jumbo-logo leolux-logo szr-logobam-logo

Schrijf je in voor ‘Food to Inspire’

#Foodforthought

Wil je meteen naar blogs die aanzetten tot nadenken over hoe jij leiderschap neemt in leven en werk.

Klik dan hier!

Wil je me persoonlijk spreken in een Skype?

Laat hier een berichtje achter.